TOP boje za nokte - preporuke naših edukatora

Objavljeno 02.06.2023. 09.08 U kategoriji: Manikir i pedikir

Izbor boje za nokte se obično vezuje za godišnje doba, priliku za koju se lakiraju nokti, odevnu kombinaciju, simpatije prema određenim nijansama i raspoloženje osobe koja ih nosi. S obzirom da je ponuda lakova, trajnih lakova i gelova u boji za nokte sve veća, nije uvek lako izabrati jednu. Zato smo boje podelili u nekoliko kategorija i zamolili naše nail edukatore da izdvoje boje za nokte koje su njima najdraže.

Danijela Sič i Milan Krstić su nam dali preporuke boja, uz obrazloženja zašto izabrati baš te nijanse. Pogledajte njihovu TOP listu.


1. Boje za nokte za sva godišnja doba

Kada je reč o vanvremenskim, univerzalnim bojama za nokte, obično se u vrhu liste nalaze crvene nijanse. Iako zvuči jednostavno, izbor je veoma kompleksan zbog ogromne ponude crvenih boja: od svetlih, preko koralnih, pa sve do tamnih i bordo tonova. 


Milan Krstić: „Nokti boje vina su moj predlog za svako godišnje doba, svečane prilike i svakodnevne događaje. Tamnocrvena boja je veoma otmena, senzualna, uvek atraktivna i lepo izgleda na svim dužinama i formama nokta. Clasic Wine nijansa GALAXY trajnog laka za nokte je moja omiljena tamnocrvena boja.” 


Danijela Sič: „Definitivno moj favorit među crvenim tonovima je GALAXY trajni lak za nokte, nijansa Ruby Dust. Ova boja sadrži sitne šljokice koje daju određenu notu elegancije i raskoša svakom manikiru. Veoma je efektna i odlično se slaže sa svim odevnim kombinacijama, ali i svakim makeup look-om. Nosiva je u svim prilikama i toplo je preporučujem klijentima koji traže jednostavnost sa umerenom dozom glamura.”

2. Nokti plave boje - idealni za proleće

Svetle, beličaste, plavetne i pastelne boje su asocijacija na čistoću i lakoću koja podstiče pozitivnu energiju i prolećnu poletnost. Naše edukatore smo zamolili da izdvoje favorite među klasičnim lakovima za nokte, jer njih svako može samostalno da koristi i lako promeni boju kad god to poželi.  


Milan Krstić: „Ako me pitate za prolećnu boju, jedna od omiljenih mi je Skydiver GALAXY lak za nokte, jer neodoljivo podseća na vedro, svetloplavo nebo bez oblaka. Ova nežna, pastelna nijansa plave boje za nokte veoma lepo izgleda na kratkim, prirodnim noktima.” 


Danijela Sič: „Boje za nokte koje mene podsećaju na proleće su svakako boje buđenja prirode: ružičaste, ljubičaste, žute, svetlozelene, svetloplave… Ako treba da izdvojim jednu plavu nijansu za prolećne dane, glasam za GALAXY Blue - Umie lak za nokte. Ova pastelna nijansa svetloplave boje je potpuno neodoljiva, deluje opuštajuće i umirujuće, podstičući dobro raspoloženje. Uz ovu boju predlažem da isprobate mat završni sloj, jer je efekat na noktima još lepši.”


Dodatna prednost GALAXY lakova za nokte je što su veoma pigmentovani pa je boja intenzivna i pri samo jednom sloju nanošenja. Oni imaju široku četkicu, što znatno olakšava i ubrzava nanošenje na nokatnu ploču, a u kombinaciji sa završnim sjajem GALAXY Instant Gel Effect Top Coat postići ćete gel efekat.

3. Fluorescentne boje za nokte

Fluorecentne boje koje svetle u mraku su popularne godinama unazad. Ovom manikir trendu nisu odoleli ni Alexandar Cosmetics edukatori za nokte. 


Danijela Sič: „Ove boje prosto obožavam jer su moderne, efektne i odlične za noćne izlaske. Moj favorit je Baby Love - GALAXY trajni lak za nokte koji menja boju u zavisnosti od doba dana. Na dnevnoj svetlosti je nežne ljubičaste nijanse. Nokti boje lavande su izuzetno lepi i neće proći nezapaženo. Po mraku će vaši nokti sijati u plavoj boji, a tek to će biti i te kako primećeno.”


Milan Krstić: „Boje koje svetle u mraku su nezamenjive u iscrtavanju različitih šara na nokatnoj ploči, ili tipsama za nadogradnju. S obzirom da je nail art moja opsesija, ove boje veoma često koristim, jer mi omogućavaju da svoju kreativnost izrazim u nekoj potpuno drugačijoj dimenziji. Zahvaljujući njima možete iscrtati jedinstvene šare na noktima, tako da preko dana imate jedan dizajn na noktima, a po mraku potpuno drugačiju sliku. Jedna od dražih nijansi mi je GALAXY Lime Light Realness fluorescentna zelena boja trajnog laka za nokte, kao i vatreno crvena nijansa GALAXY Hey Doll.”

4. Gelovi za nokte u boji

Paleta boja gelova za nokte brenda GALAXY je veoma raznovrsna, a mnoge nijanse se slažu sa trajnim lakovima istog brenda. To je dodatni razlog zbog kojeg su se neke od ovih boje našle na TOP listi naših edukatora.


Milan Krstić: „Jedan od mojih favorita je GALAXY Banana kolor gel efektne žute nijanse. Nokti žute boje su odlična opcija za vrele letnje dane. Super se slažu i sa prirodnim okruženjem tokom jesenjih dana. Ja ih preporučujem svima koji žele da unesu dozu vedrine u svoju svakodnevicu, bez obzira na godišnje doba.” 


Danijela Sič:Natural Pink GALAXY gel za nokte u boji je odličan izbor za svečane događaje, a boja je toliko nežna i neupadljiva da će nokti izgledati potpuno prirodno. Takođe, veoma mi se dopada GALAXY kolor gel nijansa Pale Peach Glow, jer su nokti neutralne boje sa sitnim šljokicama veoma sofisticirani, nežni i romantični. Dodatna prednost ove boje je činjenica da je dostupna i u obliku trajnog laka za nokte.”

5. Zelene pastelne boje za nokte - hit sezone

Trendovi su tu da nam se svide i da ih prihvatimo, ili da im prkosimo ukoliko nam se ne dopadaju. Ako neko zna šta je aktuelno kada je u pitanju manikir i nail art, onda su to sigurno Alexandar Cosmetics edukatori. 


Danijela Sič: „Nisam od onih što slepo prate trendove, ali mi se ovaj mnogo dopada. Ove sezone su veoma popularne različite nijanse zelene boje. Pastelne boje lakova za nokte su inače moj favorit, a od zelenih tonova posebno mi se dopada GALAXY Money Moves, jer donosi notu svežine celokupnom izgledu.”


Milan Krstić: „Bez sumnje, nokti zelene boje su hit ove sezone. Boja pistaća i mente je definitivno nešto što će se nositi tokom proleća i leta, a što se mene tiče i tokom cele godine. Nokti pastelnih boja u zelenim tonovima deluju umirujuće i donose osveženje i optimistično raspoloženje. Moj favorit je GALAXY kolor gel Pin on Sweet Pistachio, a ova nijansa je dostupna i u obliku trajnog laka za nokte.”

6. Nokti pink boje - jer su uvek u trendu

Roze boja, u svim njenim tonovima, konstantno je u vrhu popularnosti kada su u pitanju letnje boje za nokte. To potvrđuju i naši edukatori.


Danijela Sič: „Roze nijanse su odličan izbor za sve prilike, pogotovu ukoliko su u pitanju pastelni i nude tonovi. Kada biram letnje boje lakova za nokte, na spisku se uvek nalazi GALAXY People Pleaser nijansa jer je lepršava i puderasta.”  


Milan Krstić: „Obožavam pink nijanse, pogotovu GALAXY trajnih lakova. Veoma su intezivne i postojane. Nokti boje ciklame me svaki put oduševe jer su izuzetno efektni na dugim noktima. Među omiljenim bojama mi je UV/LED trajni lak za nokte GALAXY Hybrid Shameless Pink.”

Kako vam se dopadaju predlozi naših edukatora za najbolje boje za nokte? Pišite nam u komentarima na osnovu čega vi birate lakove, trajne lakove i druge proizvode za manikir.


Foto: Alexandar Cosmetics



  • Komentari
  • |
  • 0 komentar(a)

Novosti i dešavanja iz sveta lepote, najave obuka, seminara i edukacija iz frizerske, kozmetičke, makeup i nail art oblasti, preporuke proizvoda, saveti profesionalaca i trikove za negu i ulepšavanje.