Šta skriva neseser za šminku naših makeup edukatorki

Objavljeno 15.05.2024. 14.01 U kategoriji: Šminka

Svaki neseser za šminku čuva male tajne nečijeg besprekornog tena, pravilno iskonturisanog lica, vizuelno punijih usana i još mnogo toga. Mnoge dame skrivaju svoj neseser od očiju javnosti, ali ga vrlo rado nose sa sobom kako bi u svakom trenutku mogle da poprave šminku. Pomalo iz znatiželje i radoznalosti, a pomalo zbog želje da ih iskopiramo, zapitali smo se šta svuda sa sobom nose profesionalni šminkeri.

Ovoga puta smo zavirili u nesesere Alexandar Cosmetics makeup edukatorki. Evo šta smo tamo pronašli.

U jednom neobaveznom razgovoru, zamolili smo naše edukatorke Anđelu Marković i Teodoru Rajkov da nam pokažu svoje nesesere. Tamo smo pronašli makeup proizvode koje, kako su nam rekle, rado koriste za svakodnevno šminkanje. Pitali smo ih zašto su baš ti proizvodi njihovi favoriti.

Neseser Anđele Marković

U Anđelinom neseseru su nam posebnu pažnju privukla tri proizvoda: kremasta baza za šminku u tubi, kompaktno rumenilo i olovka za usne. Osim ovih proizvoda tu su se našli i tečni puder za lice, bronzer i crna maskara.  

Anđela:Baza za šminku sa vitaminom C REVUELE Vitanorm mi je omiljena krema za pripremu kože pre šminkanja, jer ima laganu teksturu, ne masti kožu, a jako lepo hidrira lice. Koristim je svaki dan i svima toplo preporučujem.”

Moramo priznati da smo i mi saglasni sa njenom ocenom ovog proizvoda. Pomenuta kremica je namenjena za sve tipove kože i predstavlja idealnu podlogu za nanošenje šminke. 


Bili smo veoma znatiželjni da saznamo zašto je MAKEUP REVOLUTION Reloaded rumenilo u kamenu Anđelin izbor. A ona nam je otkrila tajnu: „Ima lepu rozikastu nijansu, koja daje licu svežinu. Nije previše pigmentovano, tako da lepo može da se dozira. Zbog toga ga vrlo rado koristim i često nosim sa sobom.”

Osim u neseser, zavirili smo i u Anđelin profil na Instagramu i primetili da često nosi nude boje na usnama.

Anđela: „Svako ko me prati zna da je NYX Professional Makeup Slim Lip Pencil Nude Truffle olovka za usne godinama unazad moj favorit. Ima lepu braonkastu nijansu, koja ne vuče na roze, što mi se posebno dopada. Suvišno je bilo šta više pričati o njoj, imam je u svakom neseseru, šminkernici, autu, kao neki must have.”

Na ovo možemo samo da dodamo jedno: „Odmah ćemo je i mi probati!”

Neseser Teodore Rajkov

Teodorin neseser nam je posebno bio interesantan zbog tečnog korektora, kremastih proizvoda za naglašavanje jagodica i sjaja za usne. U njenom neseseru smo pronašli i maskaru, olovku za usne i obrve.

Teodora: „Kako bih prikrila svakodnevne tragove umora, podočnjake zbog nespavanja (da, i ja ih imam), crvenilo i sitne tačkice na licu, obavezno koristim mat tečni korektor MAKEUP REVOLUTION IRL Filter Finish. Dostupan je u nekoliko nijansi i lako se može pronaći odgovarajuća za svačiji ten i podton kože.” 

 

Nakon što smo čuli ove korisne informacije, primetili smo jednu zanimljivost. Jedan proizvod u neseseru je bio odvojen od ostalih. Pitali smo Teodoru zašto se REVOLUTION PRO Iconic Wand Stripped kremasto mat rumenilo nalazi u posebnom džepiću njenog nesesera.

Teodora: „Volim svež izgled lica i istaknute jagodice. Rumenilo je obavezan saveznik u svakom makeup-u, a dovoljno je samo malo proizvoda da licu da svežinu i boju. Ova kremasta formula se lako nanosi i lako se stapa sa kožom, odnosno šminkom na licu.” 

Nismo mogli da ne prokomentarišemo činjenicu da je Teodorina šminka na usnama imala sjaj, a da se u neseseru krila jedna mat olovka za usne. Na naš komentar se nasmejala i dodala: „Prozirni sjaj za usne NYX Professional Makeup Fat Oil Lip Drip FOLD koristim svakodnevno, kako bih hidrirala usne i učinila ih vizuelno punijim. Od njega se ne odvajam. Nekada na usne nanesem samo ovaj sjaj, a često, kao sada, sjaj nanesem preko olovke.”

Ovaj šminkerski trik nam se toliko dopao da možemo reći samo: „Hvala za savet.”

Makeup edukatorke uspešno prošle naš izazov

Iako smo ih „uhvatili nespremne”, moramo pohvaliti naše edukatorke da su im neseseri bili savršeno uredni. Oduševile su nas i svojom praktičnošću koju smo otkrili kroz ovaj razgovor. Obe su svoje omiljene makeup proizvode ponele u platnenim Blush neseserima sa rajsferšlusom. Kako kažu, ove nesesere vole zato što su veoma lagani i praktični, pa se mogu „sakriti” u svakoj torbi i naći pri ruci baš kada je to potrebno. 


Pišite nam kako vam se dopada naš makeup izazov i ovo malo „njuškanje po tuđim stvarima” (ali uz obaveznu dozvolu vlasnika). Da li vas je iznenadio sadržaj nesesera za šminkanje naših edukatorki?


Foto: Alexandar Cosmetics

  • Komentari
  • |
  • 0 komentar(a)

Novosti i dešavanja iz sveta lepote, najave obuka, seminara i edukacija iz frizerske, kozmetičke, makeup i nail art oblasti, preporuke proizvoda, saveti profesionalaca i trikove za negu i ulepšavanje.