Srednjoškolci na praksi u Edukativnom centru Alexandar Cosmetics

Objavljeno 23.04.2024. 10.24 U kategoriji: Događaji

U saradnji sa Tehničkom školom „Pavle Savić” iz Novog Sada, 18. i 19. aprila smo organizovali teorijsko-praktičnu nastavu za učenike II i III razreda, smera Pedikir i manikir. Naši nail edukatori Danijela Sič i Milan Krstić su ovom prilikom pripremili poseban program iz oblasti nadogradnje noktiju. Kako su se proveli srednjoškolci na praksi u našem Edukativnom centru i šta su sve buduće kozmetičarke mogle da nauče, pogledajte u nastavku. 

Celodnevna nastava je bila podeljana na dva dela:

  • teorijsku nastavu, koja je održana u sali za prezentacije i
  • praktičan rad, koji se odvijao u prostoru za obuke.

Alexandar Cosmetics edukatori su najpre predstavili osnovne tehnike rada u oblasti nadogradnje i izlivanja noktiju. Prikazali su različite proizvode neophodne za rad i načine njihove primene, kroz interaktivno predavanja. Učenice su imale jedinstvenu priliku da od vrhunskih profesionalaca čuju sve tajne i cake nail art majstora, kao i da ih pitaju sve što ih interesuje ili što im nije dovoljno jasno.

Naši edukatori su potom demonstrirali određene tehnike rada, podstičući buduće kozmetičarke da same isprobaju ono o čemu su prethodno slušale. Na ovaj način, uz nadzor mentora, učenice su odmah mogle da savladaju pravilne osnove rada. Oprobale su se u ulozi nail tehničara ali i modela, kako bi što bolje savladale gradivo.

Kroz interaktivni rad, srednjoškolci na praksi su saznali kako da izbegnu osnovne početničke greške. Naučili su kako da prepoznaju kvalitetne proizvode za rad i pravilno izaberu odgovarajuću tehniku rad, u skladu sa zahtevima klijenata.


Srednjoškolci na praksi - utisci

Kada đačke klupe i salon u kojem se održava praksa, na jedan dan učenici zamene praktičnom nastavom u moderno opremljenom Alexandar Cosmetics Edukativnom centru, nemoguće je da izostanu pozitivni utisci. Sa ovih časova praktične nastave svi su otišli zadovoljni, i učenici, i nastavnici i naši predavači. Mlade, buduće kozmetičarke su ovom prilikom dobile prigodne poklončiće: zaštitnu traku za prste, turpije, bazu, boju, završni sjaj za nokte.


„Bilo je super i jako zanimljivo. Naučila sam mnogo novih stvari i popravila sam neke greške u radu koje sam imala. Po završetku škole planiram da otvorim svoj salon i započnem samostalan rad. Sigurna sam da će mi ovo iskustvo u tome pomoći”, rekla je Dimitra Savić, učenica trećeg razreda, koja ove godine završava školovanje.


Pitali smo i naše edukatore kako su se oni proveli. Mišljenja su jednako doba kao i utisci učenica. Osim sjajnom radnom atmosferom, Danijela Sič i Milan Krstić su oduševljeni i entuzijazmom mladih i njihovom spremnošću da upijaju znanje i usvajaju nove tehnike rada. Uvereni su da će im ova mini edukacija pomoći da usavrše svoje veštine i postanu profesionalci u svom poslu. 

Ovo nije prvi put da sarađujemo sa novosadskom srednjom školom „Pavle Savić”, ali prvi put na ovakav način organizujemo praktičnu nastavu za učenike. Veoma smo ponosni na ovaj događaj, jer su mladi pokazali koliko su željni znanja i da sa radošću usvajaju ono što im je prezentovano.
Nadamo se da će im ovo iskustvo biti dragoceno u daljem usavršavanju i lakšem pronalaženju posla.

Dodatne fotografije sa ovog događaja pogledajte u našoj galeriji

  • Komentari
  • |
  • 0 komentar(a)

Novosti i dešavanja iz sveta lepote, najave obuka, seminara i edukacija iz frizerske, kozmetičke, makeup i nail art oblasti, preporuke proizvoda, saveti profesionalaca i trikove za negu i ulepšavanje.