Održan makeup masterclass o popularnim tehnikama šminkanja

Objavljeno 26.02.2024. 10.50 U kategoriji: Događaji

Veoma smo ponosni na uspešno završen makeup masterclass i našu edukatorku Anđelu Marković, koja je juče u Edukativnom centru održala kratko teorijsko predavanje i kroz rad na modelima pedstavila najpopularnije tehnike šminkanja. Zadovoljstvo nisu krile ni polaznice, koje su naučile nove cake i čule mnogo korisnih saveta od profesionalne šminkerke. Oduševio ih je i naš prelepi prostor i celokupan ambijent, što je doprinelo stvaranju opšteg pozitivnog utiska.

Nakon kratkog upoznavanja, u veoma opuštenom razgovoru i prijatnoj, prijateljskoj atmosferi, naša edukatorka je prisutne podsetila na smenjivanje različitih makeup trendova poslednjih godina. Posebno se osvrnula na najaktuelnije tehnike šminkanja, koje već nekoliko sezona dominiraju na svetskoj i domaćoj sceni. Iako bi se na ovu temu moglo polemisati danima, dame su znale kada sa reči da pređu na dela i brzo su se posvetile praktičnom delu obuke.

Uz detaljno pojašnjavanje svakog korak šminkanja i savete za pravilan odabir pribora za rad, Anđela je potom demonstrirala dva najpopularnija stila šminkanja: neutral (bridal) makeup i brown smokey eye. Polaznice su od nje mogle da saznaju sve o osnovnim tehnikama pravilnog slaganja boja, kao i na koji način da kombinuju različite proizvode kako bi postigle željeni efekat, ali i još mnogo toga. Osim makeup saveta, od naše edukatorke Anđele Marković su mogle da nauče i trikove za kreiranje savršenih fotografija i kratkih video sadržaja za društvene mreže. Ovaj makeup masterclass im je omogućio da unaprede postojeća znanja, otkriju male tajne profesionalnih šminkera, ali i da razmene mišljenja i iskustva sa koleginicama.

Sve polaznice su na kraju dobile sertifikat o učešću, a kući su osim novih saznanja ponele i prelepe utiske sa ovog korisnog predavanja i druženja.


Pratite redovno naš sajt i najave novih makeup masterclass predavanja i kurseva, kako biste mogli da se prijavite na vreme za nove obuke. Do kraja godine vam pripremamo brojna iznenađenja i super programe.


Foto: Alexandar Cosmetics

  • Komentari
  • |
  • 0 komentar(a)

Novosti i dešavanja iz sveta lepote, najave obuka, seminara i edukacija iz frizerske, kozmetičke, makeup i nail art oblasti, preporuke proizvoda, saveti profesionalaca i trikove za negu i ulepšavanje.